[O1] podł podnośnik szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lzuchowski
    Drive
    • 2012
    • 65

Sprzedana, można usunąć temat
    Zapraszam - https://www.facebook.com/luke.automotive
  • owen
    Rider
    • 2010
    • 482

Witam,padł mi podnośnik szyby przedniej po stronie pasażera,silniczek jest ok zastanawiam się nad zakupem samego mechanizmu z allegro w cenie ok 100 zł w ASO jest za 340 minus mój rabat.Czy ktoś ma zamontowany zamiennik i powie coś w tej kwestii?
    MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

• parasite
      L&K
      • 2011
      • 1368

Ja zamontowałem jakieś 2 tygodnie temu podnośnik z allegro za 70zł do tylnych drzwi i jedynie co mogę powiedzieć, że działa tak jak poprzednik . Więc chyba mogę polecić. W poprzednim spadła mi szyba.
      AGR 112KM, 232Nm
      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

mam zamiennik f-my Diamond. Śmiga ok
        tu szeroki temat http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...no%B6nik+szyby
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• s1
          Ambiente
          • 2010
          • 185

Ja montowałem u siebie w leonie , pamietam tylko ze na pudełku była mona lisa ale mówią ze dobre,narazie śmiga

Komentarz

• gregor6
            Rider
            • 2008
            • 488
            • Volkswagen

Mój zamiennik firmy Diamond wytrzymał niecałe 2 lata. Niedawno zakładałem nowy, ale też Diamonda.

Komentarz

• smer
              RS
              • 2008
              • 2021
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Pakuj Diamonda i się nie łam. Zakłądałem w O1 z dwóch stron z tyłu i śmigało.
              Za te parę złotych, to nawet jak Ci za dwa lata zdechnie, to się spłaci
              Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• owen
                Rider
                • 2010
                • 482

wielkie dzięki panowie,sprawa stała się jasna
                MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

• awaria_maniac
                  Drive
                  • 2010
                  • 43

Witam Kolegów,

w tylnych lewych drzwiach w O1 padł mi podnośnik szyby. Po zdjęciu tapicerki okazało się że pękł mi sławny plasticzek podtrzymujący szybę. Mam pytanie czy można dokupić i wymienić tylko tą część czy też się w to nie bawić i zakupić cały zestaw zamienny firmy Diamond, o którym tu wspominacie? I jeszcze jedno - czy ktoś może przesłąć mi linka to aukcji z tym zestawem Diamond? Z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: Pon 02 Lip, 12 08:04 ]
                  A jeszcze chciałem prośić o jakiś schemat tego ustrojstwa jak to jest zamontowane (ew. zdjęcie może ktoś ma). Pamiętam że przy tym białym plastikowym elemencie, który mi pękł była chyba taka niewielka śruba z dużym łepkiem. Nie chce mi sięm rozkręcać drugiego boku żeby spojrzeć jak to powinno być poskręcane. Jeśli silniczek pracuje (bo słychać że coś robi) to na chwilę obecną zaryzykować dokupienie tylko tego białego plastiku (o ile się da go do kupić bo tego nie wiem) czy może cały podnośnik od razu? Będę wdzięczny za pomoc. Dzięki.
                  Octavia I 1.9 TDI ALH 2004

Komentarz

• gregor6
                    Rider
                    • 2008
                    • 488
                    • Volkswagen

Tutaj masz zestaw naprawczy http://moto.allegro.pl/podnosniki-sz...395300055.html
                    A tutaj mechanizm http://moto.allegro.pl/skoda-octavia...435009459.html Nie wiem jakiej firmy, ale myślę, że nie ma to większego znaczenia

Komentarz

• Jureczek1964
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 132

Rozbierałeś drzwi i wiesz w 100% że to? Mnie osobiście niedawno też stało się coś takiego, ale okazało się że to linka spadła i zmieliło ją konkretnie.(silniczek było słychać) Kupiłem cały podnośnik w sklepie za 60zł a takie zestawy naprawcze to w aso nawet pare zł kosztują.

Komentarz

• awaria_maniac
                        Drive
                        • 2010
                        • 43

Zamieszczone przez Jureczek1964
                        Rozbierałeś drzwi i wiesz w 100% że to? Mnie osobiście niedawno też stało się coś takiego, ale okazało się że to linka spadła i zmieliło ją konkretnie.(silniczek było słychać) Kupiłem cały podnośnik w sklepie za 60zł a takie zestawy naprawcze to w aso nawet pare zł kosztują.
                        Dzięki za pomoc. Mam w związku z powyższą podpowiedzią kolejne pytanie - jak ma sprawdzić czy wystarczy podmienić pęknięty plastikowy, biały plastik czy potrzebna będzie wymiana całego podnośnika (ew. czy mam uszkodzoną linkę)? Jak naciskam przycisk to silniczek pracuje.
                        Octavia I 1.9 TDI ALH 2004

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

Zdejmij tapicerkę z drzwi i spróbuj podnieść/opuścić szybę i obserwuj linkę. Ja tak miałem w poprzednim aucie (poczciwy Golf III), że w przednich drzwiach linka się zakleszczyła, poszarpało ją kompletnie, szyba się odsuwała na jakieś 10 cm w dół, ale nie dawała się podnieść. W takim wypadku nie ma się co bawić w wymianę samej linki, bo zapłacisz za nią niewiele mniej, a masz dużo więcej "zabawy" przy zakładaniu jej do obecnego podnośnika.
                          رافال
                          Spoty
                          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Jureczek1964
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 132

NO musisz i tak rozebrać i tak, wtedy sobie najwyżej kupisz co ci potrzeba dokładnie jak napisał kolega rafiki wymiana samej linki to prawie koszt całego podnośnika. I jak będziesz kupował plastiki ewentualnie same to patrz uważnie na kolory. BO niby się różnią tylko kolorami ale nie tylko.

Komentarz

Pracuję...